Hoe de beste toilet tegels kiezen

Hoe de beste toilet tegels kiezen

juni 24, 2021 0 Door LieskeKoek

Ben je van plan om in de toekomst je badkamer te vernieuwen? Als het antwoord ja is, dan zijn er zoveel dingen die je moet beslissen. Een belangrijk aspect van je badkamer is echter tegels. Tegels zijn heel gebruikelijk op de muren en vloeren van badkamers en aangezien er een enorme variëteit is om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke optie je moet kiezen. De volgende professionele tips helpen je de beste toilet tegels te vinden.

Bepaal waar de tegels gaan

Tegels kunnen zowel op de vloer als op de wanden van je badkamer worden gelegd. Maar het is geen must. Hoewel het gebruikelijk is om tegels op vloeren te gebruiken, is het niet zo populair als het om muren gaat. Je moet dus beslissen of je tegels op zowel de vloer als de muur wilt leggen, of slechts op een van die gebieden. Onthou dat de tegels die je kiest voor vloeren vaak niet dezelfde zijn als die op de muren. Door deze beslissing vroeg te nemen zal het de vooruitgang van je verbouwing helpen. 

Vergeet accent tegels niet

Je kunt geen uniforme tegels op je hele badkamer hebben. Het zal er een beetje vreemd uit zien. Daarom is het logisch om hier en daar een paar accent tegels te hebben. Als je bijvoorbeeld besluit om witte porseleinen tegels voor je vloeren te kiezen, zorg er dan voor dat je deze accentueert met blauwe tinten tegels of een andere gewenste kleur. Accent tegels worden meestal in kleine hoeveelheden gekocht, dus het moet makkelijk te betalen zijn.

Denk aan je budget

Er zijn veel verschillende soorten tegels. Waar je ook voor gaat, het wordt bepaald door hoeveel je bereid bent te besteden en de stijl die je in de badkamer wilt hebben. Leg in dat geval een gedeelte van je budget opzij dat je van plan bent te besteden aan het leggen van tegels.