Hoe leer je paardrijden?

Hoe leer je paardrijden?

mei 27, 2021 0 Door LieskeKoek

Paardrijden is erg leuk en vermakelijk. Het kan echter ook gevaarlijk zijn. Daarom is het voor paardrijden noodzakelijk om de basisprincipes van de paardrijcursus op manege Filip Dros te leren.

Voer werkoefeningen te voet uit

Te voet werken is een belangrijke oefening die helpt om een ​​vertrouwensband met het paard te creëren. Het paard heeft inderdaad het vermogen om je angst en je intimidatie aan te voelen. Het werk te voet maakt het dus mogelijk om de grond en het klimwerk voor te bereiden. Om het vertrouwen van het dier te winnen, moet je het echter met kalmte en sereniteit benaderen.

Houd het evenwicht

Zodra het vertrouwen tussen jou en het paard is gevestigd, kun je door naar het zadel. Het wordt meestal van links gedaan. Zodra deze stap is voltooid, moet je de teugels in je linkerhand nemen zonder eraan te trekken, zodat het paard begrijpt dat het niet mag bewegen.

Strek je rug om het evenwicht te bewaren. Lijn je oren, schouders en de achterkant van de hiel uit in dezelfde verticale as. De ellebogen en de handen moeten in dezelfde as staan ​​als de mond van het paard.

Beheers het paard

Om ervoor te zorgen dat het paard je gehoorzaamt, moet je leren ermee te communiceren. Daarvoor is het gebruik van je benen, je handen, je bord en je stem nodig. Inderdaad, om het paard vooruit te bewegen, is het vooral nodig om een ​​impuls te geven met de plaat. Gebruik vervolgens je benen om continue druk uit te oefenen op de zijkanten van het paard. Zodra hij vooruit begint te komen, neem je de druk weg.

Ga van stap naar galop

Dit is de fase waarin je vooruit kunt galopperen. Om de gang van het paard te versnellen en van stap naar stap te gaan, moet je de trim en je benen gebruiken. Als je het teveel zitten onder de knie hebt, kun je in galop verder gaan.