Hoe vaak moet je een massage krijgen?

Hoe vaak moet je een massage krijgen?

juni 24, 2021 0 Door LieskeKoek

Een massage krijgen is zonder twijfel een geweldige ervaring. Iedereen die dit regelmatig doet, zal je vertellen dat het een unieke ervaring is, zeker als je een geweldige masseuse hebt. Er zijn trouwens ook veel onderzoeken die aantonen dat massages zoveel positieve gezondheidsvoordelen hebben. Zo slaap je beter na een massage en kun je deze sessies gebruiken om met stress om te gaan. Maar hoe vaak moet je eigenlijk een massage krijgen? Nou, het hangt er eigenlijk van af wat je doet voor de kost.

Professionele atleten – een keer per week

Als je een professionele atleet bent, dan maakt je lichaam elke dag veel stress door. Je gaat waarschijnlijk je spieren, gewrichten en lichaamsweefsel overbelasten. Om deze reden is het erg belangrijk om regelmatiger een massage te krijgen. Normaal gesproken moet een professionele atleet minstens één keer per week een massage Gouda krijgen. Als je tijd kunt vinden voor twee of drie sessies, dan is dat nog beter. Deze regel geldt echter niet alleen voor professionele atleten. Beoefen je wekelijks intensief een bepaalde sport, laat je dan één keer per week masseren.

Gestreste professional: eens in de drie weken

Er zijn ook mensen die in een zeer stressvolle omgeving werken. Je zou een dokter op de eerste hulp kunnen zijn, een aannemer die korte deadlines moet halen of een andere professional die teveel druk legt op zowel zijn mentale als fysieke toestand. Nou, een massage zal je veel wonderen kunnen doen. Normaal gesproken zou iemand in een dergelijke situatie minstens één keer in de twee of drie weken een enkele sessie moeten krijgen.

Moeders: een keer per maand

Moeder zijn is geweldig, maar het is ook veel werk. Helaas hebben de meeste moeders de neiging zichzelf over het hoofd te zien als ze voor hun kinderen zorgen. Maak die fout niet. Laat je minstens één keer per maand masseren. Het zal zo goed voor je zijn.