Verlies

Verlies

mei 28, 2021 0 Door LieskeKoek

Soms lopen dingen in je leven niet zoals gepland. Je krijgt te maken met lastige gebeurtenissen die je leven behoorlijk op zijn kop kunnen zetten. Denk aan familieruzies, een scheiding, verlies van een dierbare, een arbeidsconflict of ontslag. Je kunt te maken krijgen met verdrietige en boze gevoelens of jezelf even kwijt raken. Soms kan het fijn zijn om ondersteuning te krijgen bij deze lastige gebeurtenissen.

Scheiding

Iedere scheiding is anders, maar een scheiding brengt bijna altijd grote veranderingen met zich mee. Misschien vind je het lastig om met al die veranderingen om te gaan of komt er juist even niets uit je handen. Misschien heb je ergens spijt van of ben je boos. Het kan ook zijn dat je last hebt van depressieve gevoelens. Tijdens de scheiding verwerken kan het fijn zijn om met een onafhankelijk persoon te praten. Iemand die buiten jouw privéleven staat en er dus ook van een afstandje naar kijkt. Deze persoon kan je helpen om met deze situatie om te gaan en ondersteuning bieden waar nodig.

Problemen op werk

Ook op je werk kun je tegen grote problemen aanlopen. Wanneer je te maken krijgt met een arbeidsconflict, kan er veel op je afkomen. Je kan je afvragen of jij iets verkeerds doet of je werkgever, ook kun je je afvragen wat je rechten als werknemer eigenlijk zijn. Ook wanneer je te maken krijgt met reorganisatie ontslag kun je even de draad helemaal kwijt raken. Het kan dan fijn zijn om je hart te luchten, maar ook om te weten hoe je met de situatie om kan gaan.

Verlies

Iedereen komt in zijn leven weleens in aanraking met verlies. Of het nu gaat om een partner, familielid of vriend, verlies is altijd lastig. Het kan dan een goed idee zijn om een therapeut of coach in te schakelen waar jij je veilig voelt en die jou door deze lastige en intense periode heen helpt.