Waarom je lichaamsgerichte traumatherapie eens moet proberen

Waarom je lichaamsgerichte traumatherapie eens moet proberen

mei 27, 2021 0 Door LieskeKoek

Therapie kan je helpen met veel dingen om te gaan. Of het nu een trauma uit het verleden is of iets waar je laat last van hebt, praten met een therapeut is altijd een goed idee. Maar therapie is niet hetzelfde en zoals je weet, zijn er zoveel verschillende vormen van therapie. Vooral lichaamsgerichte therapie is zo populair geworden en om goede redenen. Hier is waarom je het eens zou moeten proberen:

Het is gepersonaliseerd

Een ding dat je geweldig zult vinden aan lichaamsgerichte therapie, is het feit dat deze volledig is afgestemd op jouw behoeften. Je hoeft niet te lijden onder generieke therapiesessies die niet werken. Deze is afgestemd op jouw emotionele en psychologische behoeften. Zolang je met een goede therapeut werkt, zal je volledig genieten van de ervaring.

Het is participatief

Veel therapiesessies kunnen erg eenzijdig zijn. In de meeste gevallen zou er een professionele therapeut op de stoel zitten en jij aan de andere kant van de bank praten. De therapeut leidt het gesprek en al het andere tijdens de sessies. Maar  lichaamsgerichte traumatherapie zijn een beetje anders. Hoewel je nog steeds een professionele therapeut nodig hebt, zal je veel meer bij het hele proces betrokken worden.

Het werkt

Lichaamsgerichte therapie is geen grap en het is eigenlijk een zeer effectieve procedure. Zoveel mensen hebben deze technieken gebruikt om hun trauma uit het verleden aan te pakken. Dit kan zelfs voor jou werken. Het belangrijkste is om met een open geest naar binnen te gaan. Heb geen vooroordelen over het proces. Laat de therapeut gewoon werken en uiteindelijk zullen de resultaten inderdaad komen.
Trauma kan je ervan weerhouden een vervuld leven te leiden. Je hoeft dit niet te doorlopen. Je kunt lichaamsgerichte therapie gebruiken om rust te vinden en te herstellen van fysiologische kwellingen. Maar je zult een topexpert moeten vinden.