Waarom personal branding?

Waarom personal branding?

mei 27, 2021 0 Door LieskeKoek

Personal branding is een belangrijke hefboom voor een ondernemer om zijn bedrijf uit te breiden. Om meer prospects aan te trekken en hen om te vormen tot toekomstige klanten, zal hij immers in eerste instantie zichzelf moeten verkopen. Personal branding is een geheel van elementen waarmee je een solide vertrouwensband met jouw klanten kunt opbouwen. Om dit te bereiken is het echter van belang rekening te houden met bepaalde beginselen, met name het beginsel dat erop gericht is te begrijpen wie je werkelijk bent. Erachter komen wie jij werkelijk bent, kost tijd. Door ervaring kom je er meer en meer achter wie jij en jouw bedrijf zijn.

Bouw een permanente band op met jouw klanten

Het opbouwen van personal branding heeft ook het voordeel dat het je helpt een voortdurende band tussen jou en jouw klanten tot stand te brengen. Het is belangrijk op te merken dat door een dergelijk beeld, een individu zich met jou kan identificeren. Zodra deze identificatie is vastgesteld, wordt het gemakkelijk om deze persoon voor jouw zaak te winnen en hem later jouw producten te doen waarderen.

Andere redenen

Personal branding is niet alleen bedoeld om de sympathie van het publiek te wekken om hen later in jouw producten te interesseren. Het kan ook nuttig zijn voor iemand die op zoek is naar een betere baan. Het zou veel gemakkelijker voor jou zijn om de baan te krijgen die je wilt als je jouw persoonlijke imago zo inricht dat het lijkt op datgene waarnaar jouw toekomstige werkgevers op zoek zijn. Hetzelfde geldt voor mensen die op zoek zijn naar een salarisverhoging of een promotie binnen het bedrijf waar zij werken. Personal branding is ook iets dat mensen die zich zorgen maken over het beheer van hun reputatie online of elders moeten overwegen.