Wat beschadigt het moederbord van een televisie?

Wat beschadigt het moederbord van een televisie?

juni 22, 2021 0 Door LieskeKoek

Moderne tv's worden tegenwoordig geleverd met een aantal geweldige nieuwe technologieën. De kern van al deze technologie is echter het moederbord. Net als computers, telefoons en veel andere technische apparaten hebben ook tv's mainboards. Dit is ook gelijk het belangrijkste onderdeel van elk apparaat. Moederborden spelen zoveel verschillende rollen en zonder een goed functionerende moederbord functioneert je tv niet naar behoren. Het kan daarom een ​​goed idee zijn om enkele factoren te kennen die het moederbord kunnen beschadigen om voorzorgsmaatregelen te kunnen nemen.

Spanningspiek

Spanningspieken zijn de belangrijkste oorzaken van schade bij de meeste tv-moederborden. Hoewel de meeste moederborden zijn ontworpen om zichzelf te beschermen tegen een spanningspiek, als de piek te hoog is zal het bord worden verbrand. Het jammere is dat spanning gerelateerde schade zeer ernstig is. Het kan zelfs moeilijk zijn om het moederbord te repareren na een spanningspiek. Daarom moet je vaak een nieuw moederbord kopen.

Water

Er is niets gevaarlijker voor elektronische apparaten dan water. Op het moment dat je tv wordt blootgesteld aan de kleinste hoeveelheid vocht, neemt het risico op een elektrische storing enorm toe. Als je vermoedt dat je tv is blootgesteld aan water, zet hem dan niet aan. Laat het in plaats daarvan opdrogen en controleren op eventuele vochtschade door een professional.

Wat te doen bij schade aan moederbord

Als je moederbord beschadigd is, zijn er slechts twee opties waar je uit kunt kiezen. Ten eerste kun je besluiten om het te laten repareren. In sommige gevallen kan het bord worden gerepareerd door hier en daar een paar condensatoren te vervangen. Maar het vereist enige expertise van een ervaren professional om dit te doen. Er zijn echter ook situaties waarin het bord gewoon te beschadigd is om te worden gerepareerd. Je zult dan dus een nieuwe moeten kopen. Mainboards zijn duur, dus als je een krap budget hebt ga dan voor tweedehands board.