Wat zijn de voordelen van acupunctuur Utrecht?

Wat zijn de voordelen van acupunctuur Utrecht?

mei 27, 2021 0 Door LieskeKoek

Acupunctuur Utrecht wordt vaak geassocieerd met gewichtsverlies, dat is niet helemaal een goede associatie. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden: Acupunctuur heeft op zichzelf geen afslankend effect. Wat het wel kan doen, is je interne energie weer in beweging brengen, die dan in overeenstemming zal zijn met je externe energieën. Dit is wat de circulatie in de meridianen weer op gang zal brengen. Je kunt dus stellen dat acupunctur de goede werking van de organen kan bevorderen en hierdoor op zijn beurt het proces van gewichtsverlies kan versnellen. Acupunctuur is daarom een goed idee om te gebruiken naast andere methodes om af te vallen.

Acupunctuur en stress

Het is ook bewezen dat acupunctuur een gunstig effect kan hebben op bepaalde emotionele problemen die verband houden met stress. Deze omvatten slaap, angst en verdriet. De rol van acupunctuur Utrecht in dit geval is je geest en emoties weer in balans brengen.

Acupunctur om te stoppen met roken

Veel mensen in Utrecht hebben gekozen voor acupunctuur als behandeling voor hun rookverslaving. Er zijn verschillende protocollen die worden gebruikt door professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van deze therapeutische kunst om te stoppen met roken. Naalden kunnen worden ingebracht in het oor, de neus, de slapen of de pols om je te helpen deze verslaving te bestrijden. Het is echter belangrijk op te merken dat acupunctuur Utrecht alleen effectief is wanneer de patiënt een echte vastberadenheid toont om te stoppen.

Acupunctur en pijn

Een andere verdienste van acupunctuur die je zou kunnen interesseren is de neiging om problemen zoals migraine, tendinitis of artritis te behandelen. Het is echter belangrijk te onderstrepen dat deze therapeutische kunst een aanvulling is op de algemene geneeskunde. Het is niet de bedoeling dat het de door jouw arts voorgeschreven behandeling vervangt, maar wel dat het deze begeleidt.